Kovapalkki

10.05.2022

Kovablogi - Menneen talven kuulumisia

Kovatalvi

”Niin paljon on marjoja pihlajissa, ettei tänä talvena kyllä lunta juurikaan tule” tuli itsekin todettua ties kuinka monelle asiakkaalle lokakuussa. Jälkikäteen voi todeta, että vihkoon meni. Mennyt talvi jää todennäköisesti ikuisesti mieleen siitä, että koko talven lumet tulivat alas ainakin viidesti. Ilmeisesti tämä ei kuitenkaan riittänyt, koska vielä huhtikuussakin piti yksi metri ryöpsäyttää sitä valkoista ja sakeaa.

Nyt mennään kuitenkin jo toukokuuta, joten voitanee melko varmaksi sanoa, ettei ainakaan isoja lumimääriä ole enää odotettavissa ennen syksyä. On siis hyvä hetki mennä muistoissa takaisin sokkelimiehen parhaisiin aikoihin, eli talven valkeaan.  Talvella ei vaivaa itikat eikä helle. Nahka säilyy tasaisen kalpeana eikä aurinko häikäise. Myöskään maa ei pölise, linnut ei laula ja juomat pysyy viileänä. Olosuhde on siis kaikin puolin otollinen hetkittäin raskaisiin sokkelihommiin. Liukasta jäätä pitkin valumuotit liukuvat paikalleen kuin itsestään.

Jokainen omakotitaloasuja ja kadunvarsipysäköijä tietää, että lumityöt on paras tapa aloittaa aamu. Tämän tietää ja muistaa jatkossa myös jokainen Kovapalkin asentaja. Lapion varsia katkesi talven aika 600 kappaletta, 430 lapioon vaihdettiin talven aikana kahvat. Mutta asentajista ei katkennut yksikään. Olosuhteista huolimatta kohteet valmistuivat aikataulussaan ja ennen kaikkea laadusta tinkimättä. Kovapalkin asentajat ovat järjettömän kovia jätkiä.

Jos siellä ruudun toisella puolella rakennushammasta kolottaa, elokuulle on vielä Kovapalkkia tarjolla. Kesäkuu on aika pitkälti myyty täyteen ja heinäkuu ollaan rantatuolissa. Pienemmille kohteille, kuten autokatoksille, autotalleille ja loma-asunnoille sekä helpoille kanttilaatikoille löytyy kuitenkin lähtökohtaisesti aina välejä, joten rohkeasti vaan tarjouspyyntöä tulemaan!

Jonas

Kovapalkilta